Tamar kirjutas:
Kirjutan siis mingi stoory. Tegelt pole ametlikult ma ühegi Fordiomanik aga siiski
16 juuni 1995 (Fordi kompanii sünnipäev 16juuni peaks olema ? ). Mina olin tookord 5aastane. Läksime terve perega beezi Lada 2105ga (justnimelt Lada, isa tõi Soomes selle kunagi) Tallinnasse Sierrat vaatama. Egas ma suurt midagi ei mäleta sellest nii väike olin, mäletan et leidsin tagaistme vahelt lego mehikese

. Auto ise oli Saksast tulnud (pastori auto, seda jampsi ei aetud, mingi rulli oma pidi olema kuna 1 recaro sees ja puha) just ja treilapealt maha aetud, mäletan et seal seisis ka üks kirsipunane diisel Sierra ja kui küsisin et miks me seda ei osta, siis vastas isa et tema traktorit ei taha

.
Auto siis oli küla kõige uuem auto tookord, kõige uuem Ford ja kõige uuem Sierra. Krt siis oli Sierraga tegijam kui nüüd Hummeriga, sest oled ummeriga mõeldakse kohe ja näidatakse näpuga ´´näet mingi jobu on nooreperelaenueest endale ameerika uazi ostnud´´
Isale hakkas Sierra meeldima, null-viis müüdi maha onule kuna isa Fordist enam siksi ei tahtnud istuda. Alguses küll mõeldi et mis siis kui midagi katki läheb ? Ise ei jaga veel sellest värgist midagi, sissepritse ja mis seal kõik kapotiall on ja juppegi, need hirmkallid. Aastad näitasid, et kartus oli mõttetu, Sierra ei lagunenud kuhugile, ca 400tuh jooksul mis temaga sõideti ei jätnud kordagi teepeale. Töökindel masin igati ja probleemivaba.
Kvaliteet kehv kuna skännitud pilt. Selline siis 1995aastal nägi Sierra välja.
Ajad möödusid ning kui isal hakkas ükskord kaubikuga kiire, Raf mis koguaeg remonti vajas, pidvalt mingi remont käis ja suve alguses otsustas Rafike tõsiselt nöökima hakata. Osteti ajutiseks lahenduseks Transit. Seda kasutati kuskil 6aastat, mootor oli hõre ja 1000km kohta läks mõnedliitrid õli kuid sõitis ja väga kenasti. Transiti kohta pilte on teises arvutis.
2004a Sügisel oli plaan isal osta uuem kaubik. Vana Transit (kõigeväiksem kere) jäi väikeseks. Isa mõtles osta 01-edasi Transitit, kuid kui uuris nendekohta siis tegid kõik seda maha et ära seda sitta küll osta. Niisiis Volksvagen LT mis näeb võrreldes Transitiga väga vana välja. Põhimõtteliselt oli LT väljagi vaadatud ja pidi hakkama tagasi sõitma Saksast, kuid saatuse tahtel sõitis Saksast tagasi hoopis Transit. Valge Transit kelle spidokas näitas 176tuhat kilomeetrit, oli teine kuskil seisnud, kopituse järgi haises ja puha. Tagatulede pesad oksüdeerunud jne. Täitsa tore masin, ja sitt pole midagi, hetkel näitab kell 350tuh ja tõestanud ainult seda et Ford on ikka hea masin küll.
2005a kevad, kuna Sierra oli väljast väga räbalas olekus, seest kuidagi kulunud ja vanamoeline, moraalselt vananenud. Tehnika väga hea siiski ning ei tahtnud ära laguneda veel(isa ütles et sõidab Sierraga seni kuni see ära laguneb) kuid siis lõi käega, ei ta lagune. Sain siis Sierra omale. Isa ostis Audi B4ja, kuna tollal vaatas 97-00mondeot ja see väidetavalt kõigi meelest samuti BS siis ostiski audi kuna see nii hää auto. Audi ei meeldinud talle, päev päevalt suurenes tahtmine uuesti Fordi osta. Kuna ei viitsitud väga müügiga tegelda, siis sõideti Audiga ning tõdeti et Sierraga parem ikka sõita. 2006a kevadel müüdigi audi lõpuks maha, isa otsustas et järgmise auto ostab kindlasti Fordi, ei kuula enam teiste tarkade arvamusi. Ja noh valik samuti kui võtta aastaks ntx 01-03 siis keskklassist : 5ne Bmw liiga vanamoodne ja kallis (mõtlen seda ´´vanemat mitte uuemat mudelit eiteagi kuna see tuli), Avensis- nagu Ladapealt maha joonistatud õudsalt kole auto, Passat samuti liiga vanamoodne põhimõtteliselt ´´ülemineku mudel ju´´, A6 samuti ei ja noh riisikad ja peugeotid ja sellised imelikud autod ei. Pealegi Ford odavam kah teistest. Niisiis ostetigi Mondeo 02a Ghia nahk sees kõik ja puha (isegi teema siin foorumis).
Et siis Fordide lugu...
Ahjaa lisaks et kõik Fordid mis olnud on laksuga olnud.
Sierra, välja vahetatud esitiivad ja kapott samuti arvatavasti ja veel midagi eest võibolla, tiivad 100% vahetatud.
Transit vana ehk 91a oma, oli värvitudki juba korra üle saksamaal.
Transit ´´uus´´ ehk 00a oma (uuskereuuskere:D) vahetatud üks ´´esitiib´´ ja külgmise laksuga ja väiksemaid kõkse hulgim.
Mondeo vahetatud üks esitiib, stange ja üks esituli ja esivõre.
Nagu et polegi korralikku Fordi olnud, kõik on üleslöödud olnud.

Vahepeal möödunud 8aastat.
Minul on läbikäinud selle ajaga 18 Fordi.
Sierra projekt seisab ja ootab paremaid aegu.
Isa Transit viimastel aastatel sõidab vähe, osteti suurem ja kliimaga Transit. Läbisõit tänaseks päevaks näitab vast 600tuhat. Otstarvet on vähe, aastane läbisõit suviti ca 5tuhat km. Talviti seisab garaazis (teised transitit sinna ei mahu suuremad

). Probleeme pole temaga olnud, hellalt samas hooldatud ka (10tuh õlivahetus jne). Maha pole mõtet müüa, keegi saaks liiga hea asja.
kordagi teepeale jätnud pole.
Mondeo ls läheneb 400tuhandele. Võrreldes Sierraga on õrn ja jama, kuid reaalselt väga ok asi. Hooratas jah käkk ning tagapidurisupordid halvasti tehtud, kuid üldpildis hea juhitavusega ökonoomne ja vastupidav. Veermik viispluss. Suurimateks miinusteks ütleks, et aknapesu paak alla 3L on saatanast ning peeglid on liialt väikesed.
Ise viimase 3a jooksul ca 250tuhat paari erineva Transiti roolis olnud ning rahul nendega.
Hetkel projektikas Transit 82aasta millega ümber kvartali sõitnud, siis Transit treiler ja Transit külmik. Ilmselt lisandub midagi veel juurde. Esimese ja teise Focuse proovisin ka ära, midagi paha öelda eisaa, hea asi. Viimane diisel oli

öko ja terava minekuga, lisaks ülimalt hea juhitavusega. Miinuseks aga oli see, et jäi mulle väikeseks ja meeldib mulle ikka kõrgemal istuda

.
Arvan, et Fordist paraku ümber eisaa. Kuna nn pakiautod igapäevaselt vajalikud siis Transit kõige mõistlikum valikutest (see vihatud välimusega uue kehaga sellekohta eitea). Aga teised... Nojah, olen proovinud, on miinuseid ja plusse leitud. Aga ainukesed kes ise kaubikuid omapeaga teevad ongi Ford ja Iveco, ülejäänd teevad nn kambapeale. Ja siis ka ostetakse mootor kas Fordilt või Ivecolt (jumper,boxer). Aga see, et tehakse kambapeale kaubik, peaks olema kordades parem, aga no ei ole mitte kuidagi. Lisaks transit odavam kui nn premium klassi kaubik ehk sprinter mis on ju ka crafter. Viimaste roostekindlus jääb transitile alla, lisaks hoolduse ja remondimõttes transit mõistlikumalt lahendatud, kes on näppind see teab.
Transitid minukäes saanud head hooldust kuid ka teinud kõva tööd ja vedanud raskeid koormaid. Transit mille tühimass 2500kg, lisatud sinna 3000kg koormat, lisaks haagis mis kaalub ise 500kg, sinna lisatud 2500kg koormat. Ehk liigutanud 8500kg, midagi fäänsyt pole kuid saanud väga hästi hakkama.
Veermik transitil ülimalt vastupidav. 07a isendil tehti pommikindel stabikas ringi, pandi kondid sinna

... Võite ise arvata kui kaua läheb, et korraliku koormaga Läti teedel sõites need omadega õhtusse jõuavad. Õnneks kolinat kuulda vaiksel kiirusel siis kui kuulad ning süvened kuulamisse.
Spidonäidud 222222, 333333, 444444, 555555km on mul jäädvustadus Fordidega, seega tuleb ikka mõnega 999999km ärateha.
Vabanduseks võin öelda, et olen proovinud erinevatest markidest (jätame mosse 401, Zazi, Vazi välja) Audisid mõned, Chryslerit, Toyootat, VW, Opeleid, Volvosid ja vb miskit veel, aga jah jään siiski Fordi juurde.